
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
1 kg kg | Μπακαλιάρος υγράλατος Μπακαλιάρος υγράλατος | ||
Sunflower oil Sunflower oil | |||
5 | Potatoes Potato | ||
5 sheets sheet | Parsley Parsley | ||
180 g g | Flour Flour | ||
90 g g | Corn flour [INT] Corn flour | ||
10 g g | Salt Salt | ||
460 g g | Beers Beer | ||
20 g g | baking powder [INT] baking powder |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 | Potatoes Potato | ||
5 - 6 cloves claw | Garlics Garlic | ||
4 TBS TBS | Apple cider vinegar Apple cider vinegar | ||
Salt Salt | |||
Pepper Pepper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜπακαλιάρος Σκορδαλιά με σπιτικές τηγανητές πατάτες
This recipe was liked
This recipe was disliked
An error occurred. Please try again.
Method
Για να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο
1.Πλένουμε τον μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό και τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
2.Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα σε ένα σουρωτήρι.
3.Στη συνέχεια τα βάζουμε για 24 ώρες σε ένα μπολ, γεμάτο νερό, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες.
Για τη σκορδαλιά
1.Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας.
2.Σε προθερμασμένο φούρνο (170 oC) ψήνουμε για 30 λεπτά τα σκόρδα, τα οποία έχουμε λαδώσει ελαφρώς.Εναλλακτικά,μπορούμε απλά να τρίψουμε τα σκόρδα ωμά.
4.Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα, το μηλόξιδο και αλατοπιπερώνουμε.
5.Πολτοποιούμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο, μέχρι η σκορδαλιά μας να έχει την
κατάλληλη υφή.
Για το κουρκούτι
1.Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, baking powder, corn flour, αλάτι, πιπέρι και την μπύρα, την οποία έχουμε ανοίξει 30 λεπτά πριν, διατηρώντας την παγωμένη στο ψυγείο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος και παχύρευστος χυλός.
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
1.Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
2.Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλευρώνουμε καλά ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
3.Στη συνέχεια βουτάμε το ψάρι στο κουρκούτι και το αφήνουμε στο λάδι κατακόρυφα.
4.Όταν η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
5.Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και τις σπιτικές τηγανητές πατάτες.